Joomla 1.5: Titel van de homepage wijzigen

Als je je site bezoekt na de installatie van Joomla 1.5 dan zul je zien dat de titel van de homepage is: Welcome to the Frontpage. Dit is natuurlijk geen goede titel voor je website. Het geeft niet weer wat het onderwerp van je site is. Daarom bekijken we in dit artikel hoe je de titel van de voorpagina kunt wijzigen in Joomla 1.5.

Eerst moet je inloggen op het Admin-gedeelte van Joomla: http://jewebsitenaamhier.be/administrator/

Nu ga je onder Menus naar Main Menu. In de Menu Item Manager klik je vervolgens op Home (N.B. 'Home' is de naam van de standaardpagina die als de homepage wordt gebruikt. Als je op jouw site een andere pagina hebt geselecteerd als homepage dan moet je op de naam van die pagina klikken!).

In het volgende scherm klik je aan de rechterkant van het scherm op Parameters (System). Er wordt dan een menu uitgeklapt. Daar zie je bij Page Title (paginatitel) de tekst "Welcome to the Frontpage" staan. Verwijder de tekst en vervang deze door een goede titel voor de hoofdpagina van je website. Klik tenslotte op Save om de wijziging op te slaan.

Het belang van het kiezen van een goede titel

De keuze van een goede titel voor de pagina's van je site is erg belangrijk. Niet alleen geeft het de bezoekers van je site een beter idee over wat er te vinden is op de pagina, ook zoekmachines als Google maken gebruik van deze titel.

De titel van de pagina komt namelijk in het <head>-gedeelte van de pagina te staan tussen de <title> en </title> tags. Als Google de HTML-code van de pagina's indexeert dan wordt ook de titel meegenomen. Deze titel wordt vervolgens als link weergegeven in de zoekresultaten wanneer een Google gebruiker een relevante zoekopdracht uitvoert. Uit eigen ervaring weet je ongetwijfeld dat een goed geschreven titel meer uitnodigt tot een bezoek aan de site dan een algemene of nietszeggende titel.

Besteed daarom altijd aandacht aan de keuze van een titel voor alle pagina's op je website. Iedere pagina op je site heeft een (iets) ander onderwerp dan de andere pagina's en de titel van de pagina moet dat ook weergeven. Je site zal zo ook beter naar voren komen in de zoekresultaten van zoekmachines. Door de individuele titels die je hebt opgegeven voor de pagina's kan de zoekmachine namelijk beter het onderwerp van deze pagina's bepalen. Je site zal bij meer zoekwoorden naar voren komen in de zoekresultaten en je site zal zo meer bezoekers ontvangen. Het loont dus echt om de titels goed af te stemmen op de inhoud van de pagina's.

Joomla Template: from JoomlaShack