Joomla 1.5: Foutmelding Media Manager: 'This file type is not supported.'

Als je gebruik maakt van de Media Manager (te bereiken via 'Site -> Media Manager' in de Joomla backend) voor het uploaden van bestanden naar de webserver dan ben je wellicht de volgende foutmelding al eens tegengekomen: "This file type is not supported." Het uploaden van het bestand lukt vervolgens niet.

Dit probleem ontstaat wanneer je een bestandstype probeert te uploaden dat nog niet ondersteund wordt door Joomla, bijvoorbeeld een MP3 bestand of een MP4 bestand. Deze fout is eenvoudig op te lossen door de bestandsextensie(s) toe te voegen aan de lijst met toegestane extensies in Joomla 1.5.

Extensies toevoegen aan de lijst met 'Legal Extensions'

We gaan eerst naar Site -> Global Configuration in het menu van Joomla. Vervolgens klik je daar op het tabblad System. Onder 'Media Settings' zie je nu een veld met de tekst Legal Extensions (File Types), gevolgd door een lijst met bestandsextensies die gebruikt mogen worden binnen Joomla.

In deze lijst staan de volgende extensies:

bmp,csv,doc,divx,epg,gif,ico,jpg,odg,odp,ods,odt,pdf,png,ppt,swf,txt,xcf,xls,
BMP,CSV,DOC,EPG,GIF,ICO,JPG,ODG,ODP,ODS,ODT,PDF,PNG,PPT,SWF,TXT,XCF,XLS

Je zult zien dat de extensie van het bestand dat je wilde uploaden met behulp van de Media Manager nog niet in de lijst staat. Voeg nu deze extensie toe in het lijstje en plaats een komma. Het is verstandig om de extensie zowel in kleine letters als in hoofdletters toe te voegen, zoals bij de extensies die je al in de lijst ziet staan. Klik tenslotte rechtsboven op de knop met de tekst Save om de wijzigingen op te slaan.

Dit is een voorbeeld van een nieuwe lijst met toegestane extensies waarin we de extensies .flv en .mp3 hebben toegevoegd (wijzigingen worden weergegeven in vette tekst):

bmp,csv,doc,divx,epg,flv,gif,ico,jpg,mp3,odg,odp,ods,odt,pdf,png,ppt,swf,txt,xcf,xls,
BMP,CSV,DOC,EPG,FLV,GIF,ICO,JPG,MP3,ODG,ODP,ODS,ODT,PDF,PNG,PPT,SWF,TXT,XCF,XLS

Je ziet dat we de nieuwe extensies flv en mp3 hebben toegevoegd aan de lijst. We hebben ze op de juiste plaats gezet in de alphabetische lijst om deze overzichtelijk te houden.

Hierna moet het mogelijk zijn om de bestanden te uploaden via de Joomla Media Manager.

p

Joomla Templates: from JoomlaShack