Joomla Boeken

De stijgende populariteit van Joomla heeft gezorgd voor een grotere vraag naar hulp van Joomla gebruikers. Dat heeft onder meer geleid tot de publicatie van diverse Joomla boeken. Hier vind je een overzicht van de boeken die over Joomla verschenen zijn.

De boeken die de meest recente versie van Joomla behandelen noemen we het eerst. Scroll verder naar beneden voor boeken over oudere Joomla versies (zoals Joomla 1.5).

Overzicht Joomla 2.5 / 1.7 / 1.6 boeken

· Joomla voor Dummies - Seamus Bellamy & Steven Holzner
Joomla voor DummiesSamenvatting: Bouw supercoole interactieve websites – je hoeft zelfs niet te weten hoe je code schrijft. Wil je een aantrekkelijke en professionele website die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is? Met Joomla! en dit boek krijg je dat binnen de kortste keren voor elkaar. In heldere taal wordt uitgelegd hoe je een rijke, interactieve site maakt met discussieforums, RSS-feeds, een webwinkel en nog veel meer. Hiermee maak je snel en eenvoudig een verpletterende indruk op het web!

Seamus Bellamy is auteur en webontwerper. Hij heeft gewerkt als voorlichter en in de particuliere beveiliging.

Joomla voor Dummies is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


· Handboek Joomla! / 1.6 - Marco Corro
Handboek Joomla! / 1.6Samenvatting: De populariteit van het content management system Joomla! groeit met de dag. Deze krachtige, op PHP en MySQL gebaseerde software maakt het mogelijk om zonder veel kennis van webtechnieken een databasegestuurde website te maken. Deze website kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het aanbieden van zakelijke diensten, maar ook weblogs en privé-sites zijn met Joomla! in een handomdraai in elkaar te zetten.

Handboek Joomla! / 1.6 is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


· Basiscursus Joomla 1.6 - E. Tiggeler
Basiscursus Joomla 1.6Samenvatting: Zelf een website bouwen, uitbreiden en onderhouden? Met Joomla kunt u volledig online en dynamisch een website beheren, of dat nu een site is voor een eenmansbedrijf of een omvangrijke website met veel bezoekers en gebruikers. Aan de hand van realistische voorbeelden oefent u belangrijke vaardigheden:

· het systeem helemaal naar wens configureren
· menu’s beheren en tekst en afbeeldingen toevoegen
· extra’s toevoegen, zoals een contactformulier of een fotogalerij
· de toegang tot uw site regelen voor geregistreerde gebruikers
· de vormgeving van de site gemakkelijk naar uw hand zetten

Deze basiscursus volgt de vertrouwde, laagdrempelige opzet van de populaire Basiscursus Joomla! 1.5, maar is volledig herschreven en aangepast aan versie 1.6. Laagdrempelig en praktijkgericht: de perfecte gids voor iedereen die direct aan de slag wil gaan met Joomla! of die de overstap wil maken vanaf een vorige versie.

Basiscursus Joomla 1.6 is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


· Tips en tools voor Joomla ! 1.6 - Eric Tiggeler
Tips en tools voor Joomla ! 1.6Samenvatting: U wilt een website bouwen: goed te onderhouden, gebruikersvriendelijk en met een eigentijdse uitstraling. Dan is werken met een contentmanagementsysteem als Joomla een verademing. Een site ontwerpen, de content up-to-date houden, extra's toevoegen: Joomla maakt het veel eenvoudiger. U krijgt snel professionele resultaten zonder dat u één regel html-code hoeft te schrijven.

Maar werken met zo'n uitgebreid contentmanagementsysteem is wel heel wat anders dan werken aan een gewone website. Hoe begint u? Hoe vindt u snel uw weg in het systeem? Hoe zet u Joomla naar uw hand? Hoe bouwt u de site die u voor ogen staat?

Of u nu een site wilt maken voor uw vereniging of een uitgebreide corporate website, 'Tips en tools voor Joomla! 1.6' maakt het u gemakkelijker. Eric Tiggeler geeft u in dit boek, zonder overbodige theorie, veel handige tips, illustraties en realistische praktijkvoorbeelden. U kunt meteen aan de slag om de overzichtelijke en aantrekkelijke website te bouwen zoals u hem graag wil hebben.

Tips en tools voor Joomla! 1.6 is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


· Essentie van Joomla! 1.6 - Robbert Ravensbergen
Essentie van Joomla! 1.6Samenvatting: Joomla! is een van de populairste open source contentmanagementsystemen. Het biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf een dynamische website in elkaar te zetten, zonder dat je daar technische specialisten voor nodig hebt./

In dit boek maakt u kennis met de beginselen van Joomla!, maar er is ook ruimte om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Zo leest u niet alleen hoe u bestaande templates download en installeert, maar ook hoe uzelf een template maakt. Daarnaast is er speciale aandacht voor de wijzigingen in de nieuwe 1.6-versie van Joomla!, met daarin een aantal belangrijke verbeteringen. U zult met die boek niet álles over Joomla! te weten komen, maar de 'Essentie van Joomla! 1.6' bevat veel meer dan alleen de basis.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Joomla! 1.6 installeren en configureren
- Nieuwe functies in Joomla! 1.6 voorgesteld
- Inhoud en gebruikers beheren in de backend
- Joomla uitbreiden met extensies
- Modules, plugins en componenten gebruiken
- Templates installeren en gebruiken
- Zelf een template maken
- Beheer van je Joomla!-website: back-ups, beveiliging en meer
- Tips en trucs om nog meer uit Joomla! te halen

Met gratis template-code op de website.

Essentie van Joomla! 1.6 is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


· (Engels) Joomla! Programming - Mark Dexter & Louis Landry
Joomla! ProgrammingSamenvatting: When you master Joomla! programming, you can customize websites in ways that simply aren't possible by tweaking parameters or installing someone else's extensions. Now, there's an authoritative, "soup-to-nuts" programming guide for every Joomla! user: from beginners with no Joomla! development experience to long-time coders seeking a quick start with Joomla!'s powerful new versions, 1.6, 1.7, and 2.5.

'Joomla! Programming' presents proven best practices for getting the job done right. Written by Mark Dexter and Joomla! design architect Louis Landry (who wrote much of the new Joomla! framework), the text is packed with detailed examples and sample code, in-depth reference-style explanations available nowhere else, and fascinating sidebars revealing why Joomla! works the way it does.

Both a tutorial and reference, this title brings together step-by-step instructions for everything from simple tasks (such as template overrides) to cutting-edge techniques involving components, MVC, and the Joomla! framework.

You'll learn how to:
- View Joomla! from a programmer's perspective
- Extend Joomla! with layout overrides, plugins, and modules
- Take full advantage of Joomla!'s improved new MVC implementation
- Build front-end and back-end components, from start to finish
- Secure your websites with Joomla!'s powerful, flexible new Access Control Lists
- Work with databases and use the new JDatabaseQuery to write complex queries
- Program Joomla! with JavaScript via the lightweight MooTools framework
- Develop custom category structures for your own websites and extensions
- Enable one-click updates for your own custom extensions
- Use the Joomla! platform as an application framework

All example code, updates, and more information on Joomla! programming are available at the companion website.

Joomla! Programming is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


 

Overzicht Joomla 1.5 boeken

· Joomla! 1.5 Beheer - Arjen Schrijvers
Joomla! 1.5 BeheerSamenvatting: Joomla! is een Content Management Systeem, dat wereldwijd door miljoenen mensen , bedrijven en verenigingen gebruikt wordt. Joomla! behoort tot een van de populairste Content Management Systemen. Dit is mede te danken aan zijn gebruikersvriendelijkheid. Veel bedrijven laten een website door een professioneel webontwerpbureau bouwen. Het onderhoud wordt vaak uit handen gegeven, omdat men denkt "een website beheren kan ik niet". Velen weten niet dat hun website in Joomla! is gebouwd. Joomla! is net zo eenvoudig als het werken met een tekstverwerker.

In deze handleiding leert Joomla!-expert Arjen Schrijvers u een Joomla! website snel en eenvoudig te beheren. Het boek is praktisch van opzet en behandelt de basistechnieken voor het beheren van een Joomla! website, zoals:

· Gebruikersbeheer
· Website structuur
· Sectie-, Categorie- en Artikelbeheer
· Artikel opmaak
· Back-up maken van uw website

· Basiscursus Joomla! 1.5 - Jan Kip
Basiscursus Joomla! 1.5Samenvatting: Als beginnende gebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Joomla! versie 1.5.

Het beheer van een website kost veel tijd en regelmatig vernieuwen van de inhoud is pure noodzaak om een website aantrekkelijk te houden voor bezoekers. Joomla! is een Content Management Systeem (CMS) waarmee een website volledig online en dynamisch kan worden onderhouden. Joomla! 1.5 heeft alle functionaliteiten in huis voor een complete website voor persoonlijk gebruik of voor een vereniging of bedrijf. Het programma wordt door miljoenen gebruikt, is open source en mag vrijelijk en zonder kosten worden gebruikt, ook voor commerciële doeleinden. Joomla! is een fonetische spelling van het Swahili-woord jumla dat 'allen tezamen' of 'als een geheel' betekent. Dat dit geen loze kreet is, blijkt uit de zeer grote community die Joomla! ondersteunt. Er zijn inmiddels meer dan 2000 extra functionaliteiten beschikbaar waarmee u uw Joomla! 1.5 website eenvoudig kunt uitbreiden.

Alle basisvaardigheden van Joomla! 1.5 worden in dit boek stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijk nodig hebt voor het inrichten van een website met Joomla! 1.5. Door de vele schermafbeeldingen zijn alle stappen eenvoudig te volgen. Uitgebreide kennis van de materie vooraf is hierdoor niet nodig. Online ondersteuning bij dit boek vindt u op de website van de uitgever.

Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijk nodig hebt.

Basiscursus Joomla! 1.5 is ook beschikbaar bij: Computerboek.nl


Joomla Templates: by JoomlaShack