Premium Joomla Templates

De populariteit van Joomla is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De stijgende populariteit van dit open source content management system (CMS) heeft ook gezorgd voor een toenemende vraag naar Joomla templates door de gebruikers. Er is ingespeeld op deze vraag door talloze ontwikkelaars / web designers die zich in Joomla designs gingen specialiseren.

Het gevolg van deze ontwikkeling is dat er tegenwoordig vele premium Joomla templates te krijgen zijn op het web. Dit zijn betaalde, professionele templates. De kwaliteit van deze premium templates is doorgaans uitstekend te noemen. Een ander voordeel van het gebruik van een premium template is dat je meestal recht hebt op extra support van de maker van het template. De aanbieder biedt doorgaans ook uitgebreidere documentatie op haar site dan je bij een gratis template kunt verwachten.

Op deze pagina bespreken we de populairste aanbieders van Premium Joomla templates.

Aanbieders van Premium Joomla templates

RocketTheme templates

· RocketTheme: een van de bekendste aanbieders van Premium Joomla templates. RocketTheme is opgericht door Andy Miller ("rhuk"). Hij is de maker van de standaard templates die bij de installatie van Joomla! zitten.

RocketTheme produceert iedere maand een nieuw template voor de leden van haar Joomla! Club. Als lid van deze club krijg je toegang tot de meer dan 80 templates die reeds verschenen zijn en natuurlijk de nieuwe maandelijkse templates. Er zijn diverse abonnementen te verkrijgen.

Een standaard lidmaatschap is voor de meeste mensen voldoende en geeft je recht op het gebruik van 1 tot 3 templates (afhankelijk van het precieze abonnement) op je website(s). Ook krijg je toegang tot tutorials (zowel artikelen als video) en het actieve RocketTheme-forum.

Een abonnement op de Developer Joomla Club geeft je recht op het ongelimiteerd gebruik van alle templates op je websites. Deze optie is bijvoorbeeld geschikt voor webontwerpers en webmasters met een grote website portfolio.

Populaire templates van RocketTheme zijn:

Shape 5 templates

· Shape 5: heeft een Template Club waar maandelijks een professioneel Joomla template verschijnt. De templates hebben vaak een specifiek thema, zoals sport, restaurant, fotografie en nieuws. Hierdoor is er meestal wel een template te vinden dat goed past bij jouw (nieuwe) website.

Alle templates van Shape 5 zijn zonder tabellen opgemaakt en maken gebruik van geldige XHTML en CSS code. Als lid van de club krijg je tevens de beschikking over speciale extensions die de functionaliteit van de templates verder kunnen uitbreiden.

Enkele populaire templates van Shape 5 zijn:

JoomlArt templates

· JoomlArt: hier zijn meer dan 75 Joomla templates te krijgen als je lid wordt van de JoomlArt Template Club (JATC). Er wordt 1 nieuw template per maand uitgebracht.

Het aantal domeinnamen waarop je de templates mag gebruiken is afhankelijk van het gekozen lidmaatschap. Bij een standaard lidmaatschap van 1 jaar mag je de templates op drie verschillende domeinen gebruiken. De themes bevatten dan nog wel copyright informatie waarin verwezen wordt naar JoomlArt. Als je dit ook wilt verwijderen dan moet je daar nog een aparte Copyright removal fee van $40 voor betalen. Voor zakelijke websites zal dit bijvoorbeeld gewenst zijn. Bij het Developer Membership is deze fee al in de prijs inbegrepen.

Populaire Joomla templates van JoomlArt:

YouJoomla templates

· YouJoomla: ook YouJoomla maakt gebruik van een Templates Club. Het is echter ook mogelijk om gewoon 1 template te kopen zonder lid te worden.

Er zijn 4 betaalde lidmaatschappen mogelijk. De duurdere lidmaatschappen geven je meer gebruiksrechten en een langer abonnement. Bijvoorbeeld: een Silver membership duurt 3 maanden en geeft recht op het gebruik van de themes op 1 domein. Bij het Platinum membership mag je de themes op 5 domeinnamen gebruiken en is het lidmaatschap 12 maanden geldig. Als het lidmaatschap geëindigd is dan mag je het template gewoon blijven gebruiken op je website(s), je hebt dan alleen geen recht meer op support.

Voor het verwijderen van het copyright dient een extra bedrag van $35 betaald te worden. Support wordt geleverd via e-mail en het YouJoomla gebruikersforum.

Enkele veel gebruikte YouJoomla templates zijn:

Templateplazza templates

· Templateplazza: kent drie abonnementen voor de Templateplazza Template Club:

  • Silver: 4 maanden lidmaatschap, gebruik van alle templates op 2 domeinen
  • Gold: 12 maanden lidmaatschap, gebruik van alle templates op 4 domeinen
  • Developer: 12 maanden lidmaatschap, gebruik van alle templates op een onbeperkt aantal domeinen

Alle templates zijn geschikt voor Joomla 1.5 en hebben geldige XHTML en CSS code. De templates van Templateplazza mogen bovendien bewerkt worden door gebruikers, iets wat bij veel andere makers van premium templates niet toegestaan is. Zo mag je bijvoorbeeld de copyright informatie in de footer van de templates verwijderen.

Leden krijgen support via het gebruikersforum van Templateplazza. Ook zijn er uitgebreide tutorials om leden op weg te helpen bij het installeren en configureren van hun template.

Dit zijn enkele populaire Templateplazza templates:

Joomladesigns templates

· Joomladesigns: er verschijnt één nieuw template per maand, soms zelfs twee.

Joomladesigns werkt net als de andere sites hierboven met een lidmaatschap. Er zijn lidmaatschappen voor 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden. Deze geven je recht op het gebruik van 5 templates op 5 domeinen, 10 templates op 10 domeinen of 15 templates op 15 domeinen. Het aanbod van templates is bovendien enorm, omdat de ontwerpers al actief zijn sinds 2006. Hiermee biedt Joomladesigns veel waarde voor een bescheiden prijs. Na afloop van het lidmaatschap mogen de templates gebruikt blijven worden op je websites. De copyright vermelding mag uit de footer verwijderd worden, maar niet uit het 'xml descriptor bestand' (niet zichtbaar op de webpagina).

Alle templates zijn valid XHTML en CSS en kunnen zowel voor Joomla 1.5 als versie 1.0 gebruikt worden. Elke template wordt geleverd als een .zip-bestand en dit bestand bevat: alle template bestanden, een installatie gids voor het template en Photoshop bestanden (PSD files).

Enkele veel gebruikte templates van Joomladesigns:

  • Photo Gallery
  • Corporate Solutions
  • Black and White

De templates kunnen bekeken worden via de Template Demo Server.

Joomla Templates: by JoomlaShack